Dara McAnulty vassare än både Barack Obama och David Attenborough

Författaren till "En ung naturälskares dagbok" vann The British Book Awards 2021.

Bildmontage. Bakgrundsfoto: Anders Hellberg. Framsida: Alfabeta bokförlag

Häromveckan blev det klart vilka som vunnit The Brittish Book Awards 2021.

I kategorin Non-fiction: Narrative tävlade bland andra Barack Obama med Ett förlovat land och David Attenborough med Ett liv på vår planet. Men det blev till slut Dara McAnultys En ung naturälskares dagbok som utsågs till årets bok.

Alfabeta bokförlag, som gett ut boken på svenska, skriver i ett pressmeddelande:

Kanske är det inte så konstigt att tre av de sex nominerade böckerna i kategorin Non-fiction: Narrative på olika sätt berör naturen och planetens välmående. Att vinnaren dessutom endast är 17 år berättar något om vår samtid och det faktum att det till stora delar är den yngre generationen som driver på för förändring. Unga klimataktivister över hela världen höjer sina röster för klimatets skull i demonstrationstågen. Dara höjer sin röst i en poetiskt drabbande och ögonöppnande skildring av naturen – i dagboksform. 


Missa inte Bokdjurets recensioner av dessa tre böcker: