Böcker på gång: ”Breaking Boundaries” ges ut på svenska

Den forskningstunga boken släpps i januari.

Bildmontage. Bakgrundsfoto: Anders Hellberg. Framsida: Natur & kultur.

Vårkatalogerna för 2022 börjar nu äntligen dyka upp från förlagen.

Och sett till miljö-, klimat- och hållbarhetsfrågorna så finns det som vanligt en hel del intressant att hålla koll på.

I början av januari släpps exempelvis boken Jorden – vår planets historia och framtid (Natur & kultur). Den är skriven av de båda forskarna Johan Rockström och Owen Gaffney, och förordet står ingen mindre än Greta Thunberg för.

Det är, som några kanske redan har gissat, Breaking Boundaries – The Science of Our Planet (DK) som nu alltså har översatts till svenska. Breaking Boundaries släpptes i maj i år, ihop med en sevärd Netflix-dokumentär med samma namn där David Attenborough medverkar som berättare.

(Bokdjurets recension av den engelska versionen finns att läsa här: Boken minst lika bra som Netflix-filmen)