Bono ger ut sina memoarer i november

Ska inte bara handla om uppväxten, musiken och åren med U2, utan även om aktivism och politisk påverkan.

1992 protesterade det det irländska rockbandet U2 tillsammans med Greenpeace utanför den omstridda kärnavfallsanläggningen Sellafield, i nordvästra England. (Armarna bildar ordet HELP enligt semaforalfabetet.) Foto: Greenpeace / Steve Morgan

Surrender: 40 songs, one story är titeln på Bonos memoarer. Den 600 sidor långa boken släpps 1 november över hela världen, och i Sverige är det bokförlaget Polaris som ger ut den översatta versionen.

Förstås blir det fokus på uppväxten, musiken och åren med U2, men boken kommer också att handla om aktivism och politisk påverkan.

Bono, eller Paul Hewson som han egentligen heter, har i många år varit engagerad i kampen mot bland annat fattigdom, aids och miljöförstöring.

Bokförlaget Penguin skriver exempelvis:

Alongside his role in U2, Bono is a ground-breaking activist. A leader in Jubilee 2000’s Drop the Debt campaign, he next took on the fight against HIV/AIDS and extreme poverty, co-founding sister organizations ONE and (RED). 

In 2016, Bono co-founded the Rise Fund, a global impact fund investing in entrepreneurial companies driving positive social and environmental change in alignment with the UN’s Sustainable Development Goals.