”Vi behöver tillsammans driva en förändring i hur vi konsumerar mode”

Lindex inleder ett samarbete med författarna till boken "Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga".

Bildmontage. Bakgrundsfoto: Anders Hellberg. Framsida: Ordfront förlag.

För några veckor sedan kom den nya boken Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga (Ordfront förlag), skriven av Jennie Dahlén och Johanna Leymann.

I boken förklaras varför det är både ekonomiskt och miljömässigt smart att exempelvis ärva, köpa i andra hand, laga, lappa eller på andra sätt förlänga ett plaggs liv, och en rad tips ges också på hur detta kan gå till.

Bokens tema är något som har fångat modejätten Lindex intresse, och nu har de båda författarna inlett ett samarbete med företaget. Bland annat kommer boken finnas till försäljning ute i de svenska Lindexbutikerna och det kommer även ges hållbarhetstips i modeföretagets sociala mediekanaler.

I ett pressmeddelande säger Anna-Karin Dahlberg, hållbarhetsdirektör på Lindex:

– Vi behöver samla gemensamma krafter med våra kunder och tillsammans driva en förändring i hur vi konsumerar mode. Vi är glada över vårt samarbete med Johanna och Jennie där vi tillsammans kan nå ut till fler samt vägleda våra kunder kring mer hållbar konsumtion och hur man med enkla medel kan förlänga livslängden på sina plagg.


Mer om boken i podden Ordfronten.