”Ta en gin och tonic i stället för att ta fram gräsklipparen i sommar”

Tipset kommer från Dave Goulson, Sverigeaktuell med nya boken "Tyst jord".

Bildmontage. Bakgrundsfoto: Anders Hellberg. Framsida: Volante.

Dave Goulson, som tidigare har gett ut böckerna Galen i humlorGalen i insekterDen stora humleresan samt Den vilda trädgården är nu aktuell med sin femte bok på svenska, också denna gång på bokförlaget Volante.

Titeln på den nya boken är Tyst jord, något som förstås är en blinkning till Rachel Carsons Tyst vår, miljöklassikern som gavs ut på engelska 1962 och som i år alltså har 60-årsjubileum.

I veckan publicerade Volante en kort film där Dave Goulson pratar om sin senaste bok. Här diskuterar han bland annat problemen vi som samhälle står inför i takt med att allt fler insekter på planeten försvinner. Men han går också in på vad vi kan göra för att hjälpa till och förbättra situationen.

Ett kanske lite oväntat tips som Dave Goulson kommer med (en kvart in i sändningen ungefär), det är att fler borde skippa gräsklipparen i sommar och i stället ta fram en solstol, en kaffe eller varför inte en gin och tonic, för att sedan bara njuta och låta naturen ha sin gång.

Hela filmen kan ses här nedan: