Böcker på gång: Isabella Lövin kommer med ny bok i vår

"Oceankänslan" är hennes första bok sedan "Tyst hav".

Foto: Fredrik Hjerling

Isabella Lövin, som för precis ett år sedan slutade som språkrör för Miljöpartiet, och därmed också som miljö- och klimatminister samt vice statsminister i regeringen, är i vår aktuell med en bok om sina år i politiken.

Enligt en artikel i Dagens industri ska boken heta Oceankänslan.

– Den handlar väldigt mycket om mina egna erfarenheter från klimat- och havspolitiken. Om hur jag ser på de svårigheter som står i vägen för det som vi alla vet måste göras, säger Isabella Lövin till tidningen (där hon framöver också ska medverka som ny krönikör).

En titt hos Akademibokhandeln gör klart att boken släpps den 29 april och att det blir Natur & kultur som ger ut den.


Isabella Lövin kammade hem en rad priser med sin senaste bok Tyst hav – Jakten på den sista matfisken (Ordfront förlag, 2007), blanda annat Stora journalistpriset, i kategorin Årets berättare, samt Guldspaden.