Tips: Lyssna på George Monbiots ”Penguin talk”

Den brittiske författaren, journalisten och klimataktivisten talade nyligen inför 180 skolelever i London.

Foto: Penguin.co.uk

I slutet av oktober medverkade George Monbiot i samtalsserien Penguin talks. Det hela skedde inför 180 elever på en skola i Dagenham, nordöstra London.

George Monbiot är aktuell med This Can’t Be Happening, en bok som ingår i Penguins serie Green Ideas, och som enligt förlaget ”calls on humanity to stop averting its gaze from the destruction of the living planet, and wake up to the greatest predicament we have ever faced”.

Boken delades ut till alla närvarande elever efter samtalet.

Penguin talks arrangeras för unga människor över hela Storbritannien. Tanken är att ge publiken möjlighet att både höra från och diskutera med kända författare från Penguin Random House-familjen. Tidigare har exempelvis David Wallace-Wells deltagit, författaren till The Uninhabitable Earth.