Unikt bokerbjudande till en av landets alla högstadie- och gymnasieklasser

Ett föredrag på plats i skolan, samt en hel klassuppsättning av boken om hur Greta Thunberg inledde sin skolstrejk för klimatet – helt gratis. Bokdjurets grundare prövar nytt föreläsningskoncept.

Foto: Anders Hellberg

– Vi vuxna måste bli mycket bättre på att inkludera ungdomar i diskussionen om vägen framåt i miljö- och klimatarbetet. Det här är mitt sätt att försöka bidra till det, säger Anders Hellberg.

Det var nu i augusti som Ordfront förlag släppte Er tystnad är nästan värst av allt – berättelsen om hur en tonåring startade en världsrörelse.

Boken ges ut med Greta Thunbergs godkännande, och det är Bokdjurets grundare Anders Hellberg som skrivit den och dessutom tagit alla bilderna. Han gick förbi riksdagen varje dag under skolstrejkens första tre veckor i augusti och september 2018, och han var även den som tog den numera ikoniska bilden av Greta Thunberg i gul regnrock med huvan uppdragen – en bild som sedan dess har synts på bok- och tidningsomslag världen över.

– Detta blir lite som ett test. Om elever och lärare anser det lyckat så hoppas jag kunna söka stipendier och bidrag framöver för att under höst- och vårterminen kunna erbjuda fler klasser samma upplägg, säger Anders Hellberg.    


För att anmäla sitt intresse är det bara för läraren till en högstadie- eller gymnasieklass att mejla anders.hellberg@bokdjuret.se och inkludera några rader om var skolan ligger, hur stor klassen är och varför resan borde gå just till dem.

I november meddelas vilken klass som har valts ut. 

Några av bilderna från boken kan ses i boktrailern nedan: