Böcker på gång: Mattias Svenssons har skrivit ny klimatbok

Släpps under våren 2022 och ges ut av tankesmedjan Fores.

Foto: Severus Tenenbaum

Nästa år är det dags för en ny bok av ledarskribenten, debattören, kolumnisten och författaren Mattias Svensson.

Sju år har då gått sedan han släppte sin bok med den minst sagt långa titeln Miljöpolitik för moderater – och för alla andra som missat att myllrande storstäder, växande ekonomi, ny teknik, global handel, skatteväxling och en riktigt god köttbit är vägen till en grönare framtid.

Den boken gavs ut av den gröna och liberala tankesmedjan Fores, och finns i dag att köpa som pocket eller att ladda ned gratis som pdf.

Även då det gäller den kommande boken så är det Fores som står för utgivningen, och även denna gång blir det en lång titel: Den öppna klimatpolitiken och dess fiender – Varför fria, rika demokratier är bäst lämpade att hantera den globala uppvärmningen.

Fores skriver bland annat så här om bokens handling:

Vi kan idag se hur antalet liberala demokratier minskar i världen och det hotar möjligheterna att hantera klimatomställningen. Globala problem kräver gränsöverskridande handel, samarbete och lösningar mellan fria, rika demokratier. Detta och mycket mer förklarar och berättar Mattias Svensson i sin kommande bok.