”Ger frågorna en plats i en större berättelse om livet på jorden”

Johan Rockström tilldelas Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris.

Foto: David Ausserhofer/PIK

I dag blev det klart att Johan Rockström tilldelas Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris, som förutom äran består av 100 000 kronor.

Juryns motivering lyder:

Johan Rockström tilldelas Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris för sin starka röst i klimatfrågan, som rymmer djupa insikter från många forskningsområden och en förståelse av politikens och näringslivets roll, och som därtill ger frågorna en plats i en större berättelse om livet på jorden.

Den svenske professorn slutade hösten 2018 som chef på Stockholm Resilience Centre, en tjänst han då haft i tolv år. Nytt jobb blev som chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research, PIK, baserat i Tyskland. Och där är han fortsatt verksam.

Johan Rockström har genom åren också gett ut flera böcker, bland annat: