Tips: BBC:s Greta-dokumentär kommer på SVT Play den 2 maj

Sänds i tre delar.

Foto: Anders Hellberg

Söndagen den 2 maj kommer SVT Play lägga ut alla tre delar i den brittiska dokumentären Greta Thunberg: A Year to Change the World. På svenska blir titeln Greta: Lyssna inte på mig!.

Greta Thunberg är fortfarande, snart tre år efter att hon påbörjade sin skolstrejk för klimatet, mer eller mindre dagligen aktuell i samhällsdebatten.

Exempelvis skapade hon stora rubriker över hela världen i går när hon meddelade att hennes stiftelse ska ge 100 000 Euro till vaccinprogrammet Covax, detta i syfte att säkra en mer rättvis fördelning globalt av vaccin mot Covid-19.

Och om bara några månader lär det bli ännu mer skriverier om den svenska, nu 18-åriga, klimataktivisten. Boken Gretas resa, som egentligen skulle kommit ut i höstas förra året, kommer nu enligt både förlagets hemsida och Bokus hemsida att ges ut den 20 augusti, alltså på treårsdagen av strejkstarten. Några dagar senare, den 26 augusti, kommer också Penguin med sin nya bokserie Green Ideas, där Greta Thunbergs No One Is Too Small to Make a Difference ingår som en av seriens 20 böcker, något Bokdjuret tidigare skrivit om här.