”Nya visioner i stort och smått”

I nästa vecka släpps en ny klimatantologi.

Bildmontage. Bakgrundsfoto: Anders Hellberg. Framsida: Verbal förlag

Den 23 november ger Verbal förlag ut en ny antologi om klimatfrågan. På Twitter skriver man så här om boken:

I antologin Fossilfritt Sverige utmanas föreställningen att ett litet land som Sverige inte kan göra skillnad för klimatet. I stället presenteras nya visioner i stort och smått, som visar vägen till en lösning på klimatkrisen.

Boken, som är på 188 sidor, är skriven av både forskare och politiska aktivister. Medverkar gör: Per Björklund (Red), Astrid Kander, Max Jerneck, Jens Portinson Hylander, Anna Wallsten, Malin Henriksson, Karolina Isaksson, Jessica Berg, Kalle Sundin, Lennart Olsson, Rolf Björheden, Mikael von Knorring, Rikard Warlenius samt Malin Malm.

Det de medverkande har gemensamt, skriver förlaget på sin hemsida, är att de bidrar till debatten med konkreta lösningar och nya visioner, och att de har just övertygelsen att Sverige kan gå före och göra skillnad.