“En grön kostomställning kan ge positiva effekter både för individen och samhället”

Kocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart aktuella med ny bok.

Foto: Kristian Pohl

Happy Food Green: Om hur grön mat gör livet bättre, det är titeln på den nya boken som kocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart ligger bakom.

De två har jobbat ihop tidigare, och personkombinationen gör att även denna bok är fylld både med en massa recept och med en massa fakta om kosten.

Förlaget, Bookmark, beskriver den nya boken så här i ett pressmeddelande:

I det ständigt växande utbudet av köttfria produkter och vegoalternativ är det lätt att gå vilse och inte veta vad som faktiskt är bäst för både kropp och klimat. I Happy Food Green besvaras frågan om hur vi på bästa vis kan leva ett mer växtbaserat liv.

Henrik Ennart säger i samma pressmeddelande:

– Med rätt kunskap kan en grön kostomställning ge en mängd olika positiva effekter, både för individen och samhället. Detta vill vi uppmärksamma.