The New Climate War – ny bok på gång av Michael E. Mann

Den amerikanske forskaren har skrivit en bok om vad som behöver ske de kommande tio åren för att världen ska kunna undvika en klimatkris.

Foto: michaelmann.net

The New Climate War: The Fight to Take Back Our Planet. Det är titeln på Michael E. Manns nya bok som ges ut den 12 januari nästa år.

förlagets hemsida kan man bland annat läsa:

In The New Climate War, Mann argues that all is not lost. He draws the battle lines between the people and the polluters-fossil fuel companies, right-wing plutocrats, and petrostates. And he outlines a plan for forcing our governments and corporations to wake up and make real change.

Den amerikanska meteorologiprofessorn Michael E. Mann – känd bland annat för att ha varit en av upphovsmännen till den berömda hockeyklubbskurvan i slutet av 90-talet som visade att uppvärmningen på senare tid saknar motstycke i historien – beskrev sig själv på följande sätt (pdf) häromåret vid en utfrågning:

My name is Michael Mann. I am Distinguished Professor of Atmospheric Science at Penn State University, and Director of the Penn State Earth System Science Center. My research involves the use of climate models, the analysis of empirical climate data, and developing methods for comparing observations and model predictions. The primary focus of my research is understanding the long-term behavior of the climate system, and determining the roles of various potential agents of climate change, both natural and human.

Det är alltså ingen nybörjare som skrivit denna bok, något Michael E. Mann själv påpekar på Twitter:

I’ve been researching and publishing on #climate for more than two decades, and have written a book about what we need to do over the next decade to avoid a #climatecrisis.

***

Michael E. Mann har tidigare gett ut bland annat följande böcker: