”Den här boken är mitt vittnesmål”

I november släpps sir David Attenboroughs nya bok, Ett liv på vår planet.

Foto: NASA

Han är 94 år gammal men hänger ändå med rätt bra i matchen. Bara häromveckan satte han exempelvis nytt rekord i vem som har lyckats nå upp i en miljon följare på Instagram snabbast. Knappt fem timmar tog det, en halvtimme snabbare än Jennifer Anistons tidigare rekord, rapporterar BBC.

Ja intresset för den legendariske naturfilmaren sir David Attenborough är större än någonsin just nu. Han är aktuell inte bara med en ny film på Netflix, utan han har också en ny bok på gång. Båda handlar om Attenborough minst sagt händelserika liv.

I Sverige är det Natur & Kultur som ger ut boken den 6 november, med titeln Ett liv på vår planeten vision för framtiden.

Förlagets publicistiske chef Richard Herold kommenterar det hela så här i ett pressmeddelande:

– David Attenborough har genom sina filmer fått generation efter generation av tv-tittare att förundras över det enormt rika livet på vår planet. Detta är hans livsverk –  en uppfordrande bok med ett budskap som vi behöver ta till oss av omedelbart.

David Attenborough säger själv på samma plats:

– Den här boken är mitt vittnesmål och min vision för framtiden. Den är berättelsen om hur vi kom att begå detta vårt största misstag och hur vi, om vi agerar nu, fortfarande kan rätta till det.