Amanda Gormans böcker toppar försäljningslista

Stort intresse också för en av hennes tidigare dikter: "Earthrise". Se videon till den här.

Den 22-åriga poeten Amanda Gorman har hyllats över hela världen efter att ha framfört sin dikt ”The hill we climb” under Joe Bidens presidentinstallation i förra veckan.

Inte oväntat blev det ett stort sug efter mer i och med detta.

Och Amanda Gorman, som har två böcker på gång senare i år – Change Sings: A Children’s Anthem samt The Hill We Climb and Other Poems – fick se hur dessa snabbt klättrade till en första och en andra plats på Amazons topplista över bästsäljande böcker, något bland annat The Guardian har rapporterat om, och något Amanda Gorman själv kommenterar så här på Twitter:Det stora intresset för Amanda Gorman har också gjort att fler har fått upp ögonen för en annan av hennes dikter, ”Earthrise”, som kan höras/ses här nedan:

På Twitter skrev Al Gore häromdagen: